Παθητικό εισόδημα μέσω Dropshipping

Dropshipping ή αλλιώς να πουλάς χωρίς να ακουμπήσεις ποτέ το προϊόν .

Η διαδικασία έχει ως εξής. Γίνεται η παραγγελία σε εσένα από τον πελάτη, κάνεις εσύ την αγορά από τον κατασκευαστή / κατάστημα του εξωτερικού και αυτός στέλνει το προϊόν στον πελάτη . Όλοι κερδισμένοι! Και ο πελάτης που αγοράζει και συνεννοείται με κάποιον απο την χώρα του, και ο κατασκευαστής και ο πωλητής(εσείς) που παίρνει το κέρδος . Φυσικά εμάς μας ενδιαφέρει τι γίνεται στην περίπτωση του μεσάζοντα, του πωλητή δηλαδή. Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με το dropshipping είναι να βρει ένα προϊόν ή μια κατηγορία προϊόντων που δεν είναι εύκολο να αγοράσει κάποιος. Παραδείγματος χάριν, πολλοί στην Ελλάδα το δοκίμασαν με προϊόντα από την Κίνα(πχ μέσω του Gearbest και του Banggood), που είναι σχετικά φτηνά , αλλά πολλοί δεν ξέρουν / θέλουν / μπορούν να αγοράσουν κατευθείαν από την Κίνα.

Γενικά η μεγαλύτερη, έμπιστη και διαδεδομένη ιστοσελίδα για να βρει κάποιος προμηθευτές από Κίνα (και όχι μόνο) , είναι το AliExpress . Μια απλή επίσκεψη θα σας πείσει . Αμέτρητος όγκος προϊόντων ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, σε εξευτελιστικές τιμές με σχεδόν μηδενικά μεταφορικά. Όαση ακόμα και για προσωπικές αγορές. Γραφτείτε στο Aliexpress πατώντας εδώ με τον κωδικό INGWSDPC και κερδίστε κουπόνια 15ευρώ για τις πρώτες σας αγορές!

Επίσης θα χρειαστείτε μία καλή ιστοσελίδα και φυσικά πελάτες. Και εδώ είναι το δύσκολο κομμάτι όπως σε ότι έχει να κάνει με πωλήσεις. Αν καταφέρετε και ξεχωρίστε μέσα στον ανταγωνισμό θα μπορέσετε να έχετε πολύ καλό κέρδος από τις πωλήσεις. Όταν φτάσετε στο σημείο να έχετε αρκετές πωλήσεις και κέρδος, αυτοματοποιήστε την διαδικασία βάζοντας έναν υπεύθυνο να επεξεργάζεται της παραγγελίες. Έτσι θα έχετε παθητικό εισόδημα  Το μεγάλο πλεονέκτημα του Dropshipping είναι ότι ορίζεται εσείς το κέρδος σας. Μπορεί να αγοράζετε ένα προϊόν 1€ και να το πουλάτε 2€ . Το αρνητικό είναι αν υπάρξει κάποιο θέμα εγγύησης ή με την αποστολή του δέματος. Εκεί προφανώς ο πελάτης απευθύνεται σε εσάς και πρέπει εσείς να λύσετε το πρόβλημα με τον προμηθευτή . Γενικά με σωστή επιλογή προϊόντων και αγοραστικού κοινού μπορεί εύκολα να στηθεί ένα τέτοιο eshop και να έχετε κέρδος.