Καταθέσεις σε τράπεζα με καλό επιτόκιο

 

Παραδοσιακός τρόπος παθητικού εισοδήματος.

Το ότι μπορείτε να παίρνεται τόκους από καταθέσεις που έχετε στην τράπεζα φυσικά δεν είναι καινούργιο. Το ξέρει ο καθένας. Επίσης όλοι ξέρουμε ότι για να πάρει κάποιος σεβαστά ποσά σε τόκους το ποσό πρέπει να είναι -πολύ- μεγάλο. Όσο πιο μεγάλο το ποσό, τόσο πιο μεγάλο το ποσό των τόκων. Όσο μεγαλύτεροι οι τόκοι, τόσο μεγαλύτερο το παθητικό το εισόδημα.

Εμείς αυτά που θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε για τις καταθέσεις σας σε τράπεζα και πως να επωφεληθείτε το μέγιστο από τους τόκους είναι τα εξής:

Κάντε καλή έρευνα αγοράς. Πάρτε προσφορές από όλες τις διαθέσιμες τράπεζες. Εξετάστε τις προσεκτικά και επιλέξτε την καλύτερη συμφωνία για εσάς.
Σαν πρώτο βήμα, για μία γενική εικόνα της αγοράς πάνω στο θέμα, καλό είναι να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο. Εκεί θα μπορέσετε να συγκρίνετε όλα τα επιτόκια των Ελληνικών τραπεζών για προθεσμιακές καταθέσεις. Προθεσμιακές καταθέσεις – Συγκρίνετε όλα τα επιτόκια

Αν υπάρχει η δυνατότητα, ακόμα καλύτερη επιλογή είναι να εξετάσετε και επιλογές από τράπεζες του εξωτερικού. Όσες περισσότερες επιλογές εξετάσετε τόσο καλύτερη συμφωνία σε τόκους θα πετύχετε.

Προφανώς πρέπει να δοθεί και μεγάλη προσοχή στην τράπεζα που θα επιλέξετε να συνεργαστείτε.Μην εμπιστευθείτε τα λεφτά σας σε τράπεζες αμφιβόλου εμπιστοσύνης! Συνήθως θα βρείτε το καλύτερο επιτόκιο, σε μικρότερες τράπεζες. Πολλές φορές όμως θα ισχύει το η λαϊκή φράση <<too good to be true>>.