Παθητικό εισόδημα μέσω δημιουργίας ψηφιακού σεμιναρίου

 

Αν έχεις κάποιο τομέα που μπορείς να θεωρηθείς ειδήμων , τότε το να φτιάξεις ένα σεμινάριο πάνω σε αυτόν είναι πολύ καλή ιδέα!

 

Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι αν αποφασίσετε να προχωρήσετε, θα πρέπει να ξέρετε ότι έχει πολυυυυυύ δουλειά. Όταν βέβαια γίνει αυτή η πολύ δουλειά ελπίζουμε ότι θα έχετε εξασφαλίσει ένα πάρα πολύ καλό παθητικό εισόδημα. Μπορεί να χρειαστείτε πένταπλάσιο χρόνο από το γράψετε ένα βιβλίο, αλλά μπορείτε να το χρεώνεται και σε πενταπλάσια τιμή!

Φυσικά έχει και μεγάλη σημασία σε τι αγορά θα μπείτε και πόσο μεγάλη ζήτηση για το αντικείμενο που θα πραγματεύεται το σεμινάριο σας. Αν το περιεχόμενό σας είναι καλό και αξίζει, δεν θα πρέπει να σας φοβίζει ο ανταγωνισμός. Αν είναι καλό, οι πωλήσεις θα έρθουν!

Είτε αποφασίσετε να κάνετε το σεμινάριο σε μορφή βίντεο(προτιμότερο) είτε σαν άρθρο,υπάρχουν δύο “δρόμοι” που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε.

  • Η πρώτη επιλογή είναι να φτιάξετε δική σας ιστοσελίδα πάνω στο θέμα. Ας πάρουμε για παράδειγμα εμάς, το PassiveIncome.gr.

    Έχουμε την ιστοσελίδα-μπλογκ με θέμα το παθητικό εισόδημα. Την έχουμε γεμίσει με άρθρα που δίνουν πληροφορίες πάνω στο θέμα. Όλα αυτά είναι δωρεάν. Αν στοχεύσαμε στο παθητικό εισόδημα μέσω σεμιναρίου, αυτό θα ήταν το επόμενο βήμα. Θα φτιάχναμε μια ξεχωριστή κατηγορία στην ιστοσελίδα μας, με θεματικά βίντεο που θα εξηγούσαμε βήμα βήμα την απόκτηση παθητικού εισοδήματος για όλους(ή τους περισσότερους ) τρόπους παθητικού εισοδήματος.

    Ξεκινήστε τώρα την σελίδα σας αγοράζοντας domain name και dedicated server στις καλύτερες τιμές της αγοράς μέσω της Ελληνικής εταιρείας , Top.Host
  • Η δεύτερη επιλογή είναι να πουλήσετε το σεμινάριό σας μέσω τρίτου. Από τις πιο δημοφιλής πλατφόρμες για αυτό το σκοπό είναι η Udemy. Δημιουργείστε το σεμινάριο σας, καταχωρήστε το και περιμένετε τις πωλήσεις για να εισπράξετε λεφτά. Φυσικά η Udemy ( ή οποιαδήποτε) άλλη πλατφόρμα, παίρνει κάποια προμήθεια επί των πωλήσεων. Οπότε πρέπει να δείτε τι σας συμφέρει μεταξύ αυτής της λύσης ή της δημιουργίας δικού δική σας ιστοσελίδας.