Συγγραφή και πώληση βιβλίου

 

Αρκετά δημοφιλής τρόπος παθητικού εισοδήματος και όχι άδικα.

Ένα ebook δε χρειάζεται να είναι μεγάλο, το αντίθετο μάλιστα. Αν το περιεχόμενο του είναι εξειδικευμένο και στοχεύει συγκεκριμένο κοινό αρκεί να έχει καλό περιεχόμενο .

Οπότε η στρατηγική είναι να:

  • Βρείτε κάτι για το οποίο μπορείτε να γράψετε ένα βιβλίο (60+ σελίδων).
  • Έπειτα να αποφασίσετε που θέλετε να το εκδώσετε (πχ Amazon) ή αν απλά θα το διαθέσετε μέσω της ιστοσελίδας σας / blog
  • Βάλτε σωστή τιμή. Πολύ σημαντικό. Μην υπερβάλλετε στην τιμή που θα αποφασίσετε να πουλήσετε το βιβλίο σας. Θυμηθείτε ότι καλύτερα να κάνετε περισσότερες πωλήσεις με μικρότερη τιμή, παρά λίγες πωλήσεις με υψηλή τιμή.
  • Βρείτε άτομα που θα το προωθήσουν (affiliates) . Ίσως και το πιο σημαντικό βήμα. Αν καταφέρετε να βρείτε άτομα που θα το προωθήσουν , θα έχετε σίγουρα και περισσότερες πωλήσεις καθώς αυτά τα άτομα θα επωφελούνται από αυτές. Μπορείτε είτε να βρείτε μόνοι σας άτομα είτε να γραφτείτε σε ένα δίκτυο διαφημιστών όπως το Linkwise . Το μεγαλύτερο affiliate δίκτυο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.  Για το οποίο αναφερθήκαμε (από την αντίθετη πλευρά βέβαια,αυτή του ατόμου που προωθεί) στον τρόπο παθητικού εισοδήματος Affiliate Marketing.

Πολύ αναλυτικές οδηγίες και ακόμα περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα , μπορείτε να βρείτε στο http://selfpublishingonline.eu/ . Ελληνική ιστοσελίδα που ασχολείται αποκλειστικά με την online αυτοέκδοση βιβλίων.