Παθητικό εισόδημα μέσω πώλησης ασφαλειών

Ασφάλειες, ένας δύσκολος χώρος αλλά με προοπτικές.

Ας ξεκινήσουμε, λέγοντας ότι ο καθένας που έχει όρεξη και πιστεύει ότι μπορεί να κάνει πωλήσεις μπορεί να πουλάει ασφάλειες. Οι ασφαλιστικές θέλουν και ψάχνουν για τέτοιους συνεργάτες! Δεν τους κοστίζουν τίποτα, παρά μόνο φυσικά την προμήθεια που θα τους δώσουν αν και εφόσον πουλήσουν συμβόλαια.

Στην αντίθετη πλευρά, αρκετά έξοδα έχει ο συνεργάτης (εσείς) της ασφαλιστικής. Και όταν λέμε έξοδα εννοούμε φορολογικά. Αλλά δεν θα τα αναλύσουμε καθώς εμείς θέλουμε να εξετάσουμε βασικά το παθητικό εισόδημα που μπορούμε να έχουμε από την πώληση ασφαλειών. Απλά θα πούμε να συμβουλευτείτε ένα λογιστή για να ενημερωθείτε για τα όποια πάγια έξοδα μπορεί να έχετε πριν κάνετε οποιαδήποτε συμφωνία με κάποια εταιρεία.

Πως λοιπόν θα αποκτήσουμε παθητικό εισόδημα; Με μια καλή εταιρεία και ένα καλό πελατολόγιο. 

Η καλή εταιρεία που θα εμπνέει εμπιστοσύνη και άριστες υπηρεσίες στον μελλοντικό ασφαλιζόμενο. Καλές τιμές και άμεση υποστήριξη είναι επίσης δύο πολλοί σημαντικοί λόγοι επιλογής μιας ασφαλιστικής εταιρείας.

Επίσης αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να έχετε σταθερούς πελάτες, σχεδόν σίγουρες ανανεώσεις με την λήξη κάθε συμβολαίου. Να κρατάτε τα παλιά σας συμβόλαια όσο ψάχνεται για νέους πελάτες.

Για να μην υπάρχει κάποια παρερμηνεία. Η δουλειά του ασφαλιστή ΔΕΝ είναι εύκολη. Δεν θα ξεκινήσει κάποιος αύριο να πουλάει ασφάλειες και μεθαύριο θα έχει ξεκούραστα λεφτά. Σε αυτό εδώ το άρθρο μιλάμε για κάποιον που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πελατολόγιο και να έχει κάποιο σταθερό παθητικό εισόδημα από τις ανανεώσεις αυτές. Είτε αυτό είναι μεγάλο είτε μικρό. Δεν μιλάμε για ολόκληρη εταιρεία, με γραφεία, υπαλλήλους και ασφάλειες όλων των ειδών.