Προβολή διαφημίσεων σε ιστοσελίδα

 

Δύσκολα θα βρείτε ιστοσελίδα στις μέρες μας που να μην έχουν διαφημίσεις .

Δεν κοστίζουν, δεν ενοχλούν(τις περισσότερες φορές) και υπάρχει πιθανότητα να αποφέρουν χρήματα στον ιδιοκτήτη της σελίδας.

Τις διαφημίσεις που μπορούμε να βάλουμε στην ιστοσελίδα μας μπορούμε να τις χωρίσουμε σε τρεις κατηγορίες. Η κάθε κατηγορία έχει να κάνει με τον τρόπο που φτάνει σε εμάς η διαφήμιση και ο τρόπος που πληρωνόμαστε. Αυτόματες διαφημίσεις , διαφημίσεις που επιλέγεται εσείς και συγκεκριμένες διαφημίσεις που σας έχουν σταλεί για να αναρτήσετε. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά


1)  Αυτόματες διαφημίσεις

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος διαφημίσεων καθώς είναι και ο πιο εύκολος. Εδώ το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να γραφτεί σε κάποια υπηρεσία που προβάλει διαφημίσεις και στη συνέχεια να βάλει τον κατάλληλο κώδικα στην ιστοσελίδα του για να εμφανίζονται αυτόματα . Αν δεν θέλετε δεν κάνετε καμία ρύθμιση, ούτε για το περιεχόμενο ούτε για το μέγεθος. Υπάρχει η δυνατότητα το περιεχόμενο των διαφημίσεων να προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα τον αναγνώστη και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Το ίδιο συμβαίνει και με το μέγεθος.

Το πιο γνωστό δίκτυο παγκοσμίως είναι το Adsense της Google. Φυσικά το προτιμάνε οι περισσότεροι καθώς η Google είναι ο απόλυτος κολοσσός του ίντερνετ και δεν έχει κανείς να φοβάται για την άψογη λειτουργία της υπηρεσίας. Επίσης έχει πολύ εύκολη πλατφόρμα ακόμα και για αρχάριους και πολλές οδηγίες χρήσης.

Λεφτά παίρνεται από τα κλικ που κάνουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας στις διαφημίσεις.

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν αρκετά εναλλακτικά δίκτυα για το Adsense. Για να έχει κάποιος πρόσβαση υπάρχει μια διαδικασία και ενδέχεται να μην πάρεις το πράσινο φως από την google για να συνεργαστείς μαζί τους. Αυτό έχει να κάνει είτε με τη θεματολογία της ιστοσελίδας είτε με το περιεχόμενο αυτής.

Λίστα με εναλλακτικές λύσεις και τι προσφέρει το κάθε δίκτυο θα βρείτε σε αυτό το λινκ https://roadtoblogging.com/adsense-alternatives/

 

 

 

2) Διαφημίσεις που επιλέγεται εσείς

Με αυτό τον τρόπο τα πράγματα όπως λέει και ο τίτλος γίνονται πιο χειροκίνητα . Αν έχετε γραφτεί σε ένα Affiliate δίκτυο όπως το LinkWise (για το οποίο έχουμε γράψει εδώ ) θα παρατηρήσετε ότι όλα τα μαγαζιά έχουν και κατηγορία διαφημίσεων(ή δημιουργικών). Το μαγαζί λοιπόν δίνει έτοιμες διαφημίσεις ανάλογα την κατηγορία προϊόντων , είτε γενικά για το κατάστημα για να διαλέξετε σε διάφορα μεγέθη και χρώματα.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε τι θέλετε να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα σας και από πιο κατάστημα. Το καλό είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα banner με πολλές διαφημίσεις μαζί έτσι ώστε να μην είναι συνέχεια η ίδια διαφήμιση που προβάλετε.

Εδώ πληρώνεστε με την ολοκλήρωση κάποιας παραγγελίας στο site και όχι με τα κλικ που γίνονται στην διαφήμιση.

3) Συγκεκριμένες διαφημίσεις που σας έχουν σταλεί για να αναρτήσετε

Όπως λέει και ο τίτλος σε αυτή την κατηγορία σας πλησιάζουν άλλοι για να τους διαφημίσετε. Ίσως είναι και η καλύτερη κατηγορία καθώς προπληρώνεστε για να τις προβάλετε .

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό εσείς απλά προσφέρεται τον χώρο για συγκεκριμένο χρόνο (πχ ένα μήνα) και κερδίζεται χρήματα χωρίς να ανησυχείτε για κλικ και αγορές που θα γίνουν στην ιστοσελίδα που διαφημίζεται. Αν μάλιστα είναι ευχαριστημένοι και ανανεώνουν συνεχώς την συνεργασία σας, αποκτάτε τον ορισμό του παθητικού εισοδήματος.

Το δύσκολο από την άλλη, είναι να καταφέρετε να σας προσεγγίσουν για τέτοιου είδους συνεργασία. Συνήθως είτε θα έχετε κάποιο blog με πολύ συγκεκριμένη θεματολογία και θα σας προσεγγίσουν καταστήματα που πουλάνε προϊόντα σε αυτό το χώρο. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε ένα blog περί στοιχήματος, μπορεί να σας προσεγγίσει μία στοιχηματική εταιρεία  . Άλλη περίπτωση είναι, να έχει τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα η σελίδα σας που και πάλι θα σας προσεγγίσουν για διαφημίσεις ανεξάρτητα του περιεχομένου.